#PrayForGaza

#PrayForGaza

SUPPORTERS

Wednesday, December 9, 2015

JPA: KE MANA HALA TUJU ANAK MUDA KINI

assalamualaikum.
okeh.. nk share ckit.. ape yg sy dnga baru2 ni..


Petikan drpd artikel..


PUTRAJAYA: Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan akan menggubal model baharu dalam pemberian biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) bagi menghalang penerima mengelak daripada berkhidmat dalam sektor perkhidmatan awam.
Perdana Menteri berkata model biasiswa yang ditawarkan pada masa ini tidak menguntungkan kerajaan kerana masih ada ruang untuk penerima biasiswa tidakmeneruskan khidmat mereka dengan kerajaan.
Walaupun kerajaan membelanjakan peruntukan besar untuk biasiswa itu namun ia tidak mendapat pulangan sewajarnya apabila sesetengah penerima sengaja mengagalkan diri dalam sesi temu duga bagi mengelak diambil kerja sebagai penjawat awam.

 

 

okeh.. korang rasa, mcm mana?

masih relevan atau tak?

sb skrg ni, apa yg kita tau, penjawat awam di negara kita semakin ramai dan ramai graduan yg tanam anggur dan terpaksa buat kerja lain sementara menunggu panggilan kerja drpd kerajaan..

 

nk share ckit, cth komen yg ada...

 



 okeh. actually mmg tak patut la dia cut off bnda yg mcm ni

sb tak sume penerima JPA tu org senang.. mostly org2 yg kurang berkemampuan.. 

dan effort mereka tu, diorang guna utk dptkn scholarship ni..

susah weh..study bagai nk gila.. last2 tak dpt keje..

by de way..

 

ada mata, lihat

ada telinga, denga..

bukan nye ada mata buta.. ada telinga, pekak..

okeh.. wassalam

 

#JPA #APAKATANAJIB