#PrayForGaza

#PrayForGaza

SUPPORTERS

Wednesday, September 9, 2015

FOLLOW KE UNFOLLOW???






Zaman sekarang ni, follow, unfollow dh bole kita tahu melalui mcm2 apps kan?
Kadang2 bole buat kita sampai bergaduh dan selisih faham dgn antara satu sama lain.

Then, mula la fikir yg bukan2..lpas tu tanpa fikir panjang, terus je tembak org tu dgn soalan mcm:

"Kenapa ko unfollow aku?"
"Kenapa ko block aku??"

Benda ni seeloknya tak payah nk simpan dan ada dlm fon atau ipad ke, ipod ke, monopod ke ape2 pod lagi r..

Kalau btul dgn cara dan niat kita, utk berdakwah kerana Allah, kita takkan pandang bpe banyak yg follow atau unfollow kita.

Bukan nk cakap ape r kan. Budak2 zaman skrg ni cm langsi sikit. Sorry sb terguna ayat yg kasar, sb ni reality skrg.

Kalau niat kita buat Instagram,Twitter, Facebook, Tumblr dan sebagainya ni utk tulis perkara yg baik2, dan berdakwah utk LillahiTa'ala, jangan sesekali kita hiraukan sape yg unfollow atau follow. Tak payah nk kejar sume tu. Tu dunia sume tu.

Sb nye, bila kita di akhirat nanti, Followers kita ni nanti akan tolong kita ke bila kita berhadapan dgn Allah nanti? Follower2 kita ni nanti sama2 ikut kita menanggung azab atau bersama ke syurga ke nanti???

Lagha yg kita bawa. Yang kita sebarkan.
Yang kita tuliskan drpd sesuatu yg bermanfaat terus jadi sia-sia je. sb ape?? sb kita nk kan title Follower terbanyak tu.

Tak payah nk tepuk dada tanya iman. Ketuk hati pakai hammer terus kalau tak boleh nk terima dan masih nk nafikan 

Moh le kita delete apps yg detect unfollow ke follow ke ape ni
Moh le kita perbaiki diri, btulkan niat di hati.
Berdakwah kerana Allah SWT

Bukan utk dpt kepujian atau follower teramai
Bukan utk raih perhatian drpd orang lain dan bukan juga utk fofular.

Apalah gunanye fofular dan dikenali dgn penduduk bumi, tapi takde yg kenal kita di langit dan akhirat sana nanti.

Tajdid niat kita
Selalu dan hari2.. LillahiTa'ala.



sy minta maaf kalau ada yg terasa atau rasa marah dgn statement sy ni

Yg baik datang nye drpd Allah, yg buruk tu drpd kesilapan sy sndri.