#PrayForGaza

#PrayForGaza

SUPPORTERS

Wednesday, October 23, 2013

BERCUTI TOGETHER???

assalamualaikum semua...

okeh.. amacam? ada sihat ka? ada baik ka semua?

ni ape cer nih.. mcm2 cte nih..
ada kes bunuh awek sb jeles dlm fb..
tu blum jd husband and wife... dh berbunuh-bunuh..
ape nk jadi la manusia skrg nih..
akai ada????

okeh.. tu bukan topik utama sebenanye..

actually topiknye ari ni..
ada r kn, sy terbaca artikel about selebriti ni bercuti dgn PASANGANNYA walaupun blum ada ikatan yg sah..
memang r kn dia akan ckp.. tempat duduk asing-asing..
pegi asing-asing.. buat hal masing-masing
tp.. kalau dh bergambar berdua.. bertempek-tempek pipi tu..
tak tau la kan eden nk koba cm mano laie..

lagi satu.. yg paling menyampah tengok..
snap pic then caption, "being together wid him / her is de best momoent"

WHAT???? ape selama ni.. tanpa dia.. tak ble hidup ke??
takde best moment dgn family ke??

tak kisah r selebriti ke.. pencuci tingkap ke.. penjual burger sekalipun..

klu ada awek / teman lelaki.. tak yah r nk keluar berdua.. konon bwa adik la.. bwa member r..
takde maknanye..
tu tetap dikategorikan sbgai "DATING"

tak yah r nk ber'together-gether' sgt...

klu rse nk bercuti sama2.. then nk bwa sgt dia.. nikah r.
susah sgt ke nk nikah???

klu setakat nk enjoy-enjoy.. tak yah r.. buang duit.. dan tambah dosa je..

Maaf klu menyinggung mana-mana pihak.. ni sekadar luahan tanpa emosi..

Peace! No War..

Sunday, October 13, 2013

FEELING LIKE THAT

When the person we loved is hurt…
We must feel really bad…
But, that’s not all bad…
When someone we love has gotten sick..
Although, we’ll be worry and feel sad about that…
But, we will also have a sweet feeling…
Because, we can be by that person’s side and take care of them…
Feed them… Protect them…
If that person depends only on us…
It will feel like he / she is all ours…
That, if the person we love would somehow really hurt…
We could show to that person just how much we love them…

p/s: Loving you and missing you.. Abah… Mak… J



Friday, October 11, 2013

BE AWARE!!!!

Assalamualaikum semua.. haa... ni nk cter ckit.. dgn penipuan drpd mereka2 yg kurang bertamadun skrg ni...

sgala cte, copy & paste adalah drpd blog Milo Suam dan fb MiLo SuaM



Minta perhatian semua. Kisah ini berlaku pada salah seorang yang aku kenali..

"Just nak share ngan korang, aku bru buat repot polis..

Lebih kurang pukul 4ptg, ada sorang lelaki yg mengaku pegawai Ambank call aku, no phone yg appear adalah 1800808888. Dia kata nak sahkan penggunaan kad kredit aku RM3000 kat Poh Kong, KLCC. Aku ckp aku xde kredit kad, akaun atau apa2 urusniaga dgn Ambank. So dia kata mungkin ade org guna nama aku untuk apply kredit kad. Aku suruh dia beritahu aku apa maklumat aku dlm sistem Ambank, tp dia kata dia hanya bahagian pengesahan, x boleh check maklumat. Aku dah curiga. Dia suruh aku complain kat Bank Negara 0327885082. Aku buka website Ambank, mmg talian hotline diaorg 1800808888. Aku call no Bank Negara yg dia bagi tu dan lelaki India, Vijaya yg angkat. Lepas aku cerita, dia kata pegawai penyiasat Bank Negara akan call aku untuk dpt maklumat lanjut. Tak sampai 15 minit, lelaki cina pulak, Lim call aku dr no 0327885093. Dia kata Bank Negara akan bantu aku untuk membekukan sementara semua kredit kad aku bagi memudahkan siasatan. Dia suruh aku transfer duit dari mana-mana akaun simpanan yg lain ke dalam satu sahaja sebab dia akan bekukan juga akaun-akaun yg lain tu. Dia tanya aku berapa banyak duit aku dlm akaun2 tu, tapi aku cakap dia kan Bank Negara, tak kan tak boleh check. Suara dia dah lain. Dia suruh aku pergi bank dan call dia bila sampai kat bank sebab dia akan ajar aku cara nak kemaskini akaun. Aku cakap ok. Aku call Ambank guna 1800808888 dan Ambank sahkan tiada apa2 rekod aku dgn Ambank dan mengatakan yg Ambank sendiri telah menerima banyak aduan. Dlm 10 minit dia call lagi, tanya aku dah pergi bank atau belum. Aku cakap on the way. Tapi, sebenarnya aku kat Balai Polis. Masa tgh buat repot, dia call lagi tp dah mula marah2 sebab kononnya kena kerja overtime nak handle kes aku (baiknya 'pegawai Bank Negara' tu). Aku terus cakap dengan dia yg aku tengah buat polis repot, serta merta dia letak telefon. Pegawai Penyiasat IPD Gombak beritahu aku, hari ini sahaja mereka telah menerima 5 laporan yg sama.

Mohon share dengan orang lain supaya lebih berhati-hati dan buat pengesahan dengan bank berkenaan sebelum buat apa-apa. Mereka skrg ada teknologi supaya nombor telefon yg tertera di handphone kita adalah sama dengan nombor bank. Mereka hanya perlu nama dan no telefon kita sahaja."




So.. hati2 la k.. klu dpt panggilan drpd mana2 bank sekalipun.. rujuk semula dgn bank tu..
dan berhati2 dgn mana2 pihak yg call kita bila melibatkn pihak bank..



okeh.. sebagai peringatan utk diri sendiri dan anda semua jugak :)

Wednesday, October 9, 2013

THAT'S US

Sometimes you feel your heart become really weak..
And.. Sometimes..
You feel that you can't even breathe..
Nobody knows and you can't tell anyone..

But.. That heart seems want to blame someone else..
But.. You feel that the person most wronged is you..

And.. Sometimes..
You feel that everyone is far apart from you..
But.. You didn't realize..
The person that try to keep you smiling
Is the most.. Lonely person..

p/s: You were born to meet someone.. And.. To fall in love with someone.. :)


Tuesday, October 1, 2013

CUTE GUY KECEK KELATE

Assalamualaikum.. orite.. 
takde cte sebenanye.. juz nk share je..
sape tau tentang 1 video yg ada mat salleh yg kecek kelate..

haha.. actually kn.. sy bru je tau..
dan rse mcm nk share r kt semua..

sb.. i'm really impressed and shock..
because.. even he is not malaysian and not kelantanese..
he can speak and sing very well..

check dis out :)