#PrayForGaza

#PrayForGaza

SUPPORTERS

Thursday, May 16, 2013

HARI GURU

Assalamualaikum.. holla..

Orite.. tak sangka skrg ni dh masuk bulan Rejab kn..
berapa bulan je lagi nk masuk Ramadhan..

Semoga sntiasa istiqamah dlm mengejar rahmat Illahi..

okeh.. 16 May..
setiap tahun, inilah saat yg dinanti oleh pelajar utk mengucapkan 
"TERIMA KASIH CIKGU"

hari2 ble ucapkan.. tapi..
ramai yg menantikan tarikh ni..
sb nye.. time ni la.. para guru dan cikgu diraikan..

Dan pada time ni jugak, cikgu2 ni semua akan bercuti drpd mengajar..
mostly klu kat sekolah, memang ada acara sukaneka utk cikgu2 ni dan murid2 ni jd tukang sorak dan tukans support drpd belakang..

Terkenang plak zaman sekolah rendah..
mest ada sukaneka antara cikgu2 drpd rumah sukan..
dan antara game yg slalu diorang buat, bola jaring utk cikgu wanita dan takraw utk cikgu lelaki..

Aku slalu support Cikgu Nasir (cikgu kelas drpd darjah 3 sampai darjah 5, time darjah 6, cikgu nasir jd Bapa Angkat)
sampaikan setiap tahun klu time amik report card, mesti mak & abah dh kenal sgt dgn cikgu ni..
sampaikan diorang punye berborak, lebih lama drpd membincangkan pasal pelajaran aku.. hehe

Dan hari ni.. aku juga dpt ucapan drpd anak2 muridku..
tak sangka.. ada yg msj, "Slmt Hari Guru Ustzah"
terus ktwa.. sb nye.. time form4 dan form5 dlu..
ada la amik upah ajar budak ngaji..

Biasa la.. garang kn.. kadang2 ada yg sampai nangis then ckp, 
"Esok taknak dh datang ngaji"
Tapi... Alhamdulillah.. dia teruskan jugak kelas mengaji sampai la skrg..

Tak sangka budak kecik yg aku marah dan tegur klu datang lambat ngaji, main2 masa ngaji, sekarang dh nk amik UPSR..
besar dh dia..

Dan paling dirindui.. cikgu2 d KMPP (Kolej Matrikulasi Pulau Pinang)
terutama, Puan Jamaliah, Cikgu Mat Seman, Cik Norhayati (my mentor), Madam Tio..

Cikgu2 lain, aku suka jugak dan teringat jugak...
cuma nye.. kenangan dgn cikgu2 yg disebut ni, lebih banyak dan pengajaran dan ilmu yg diajar tu.. bukan shja berunsur akademik.. tapi lebih berupa nasihat dan pegangan hidup

hehe... really missed them so much..
insyaallah akan ketemu jugak diorang nnt :)

Cikgu, terima kasih atas pemgorabanan dan penat lelah mu
dlm mendidik dan memberi ilmu kpd diriku..

Cikgu.. Andai ada jodoh dan umur yg panjang..
Akan ku balas jasamu..

Terima Kasih cikgu..