#PrayForGaza

#PrayForGaza

SUPPORTERS

Friday, April 12, 2013

BUKAN ANUGERAH YG DIPINTA

Assalamualaikum. Ohaiyo..
Harap semua sihat dan still in love wid Allah.. ^_^

okeh.. for dis entry.. juz wanna share sikit.. tak banyak kot.. hehe

okeh.. sy ada la terbaca satu petikan berita ni..
pasal someone.. yg boleh la dikatakan popular jugak..
dlm petikan berita tu.. dia ckp..
award yg dia dapat tu utk ayah dia.. dan dia ckp lagi.. dia berjaya buat ayah dia BANGGA..

okeh.. lets think for a while..
award tu boleh bawa ke kubur ke?
award tu boleh buat kita terhindar drpd seksa dlm alam barzakh ke?
dan yg paling rasa mcm more to think is..
award yg dia dapat tu.. boleh buat ayah or saudara lelaki dia terhindar drpd diseksa dan disoal masa di hari Kebangkitan nanti ke?

Actually, when come to think about it..
maybe la dgn award tu boleh la nk dibangga kejap..
But.. actually dats is not de main thing
de main thing is.. apa amalan kita yg bakal meringankan seksa kubur dan di akhirat nanti..
Kalau la dgn award yg grand-grand tu, kita ble terhindar dan terlepas drpd seksa kubur nanti.. semua orang mesti berlumba-lumba nak jadi selebriti..



Seorang ayah mahupun ibu.. memang nak tengok anak dia berjaya..
tapi.. bukan hanya di dunia.. 
Diorang mesti nak anak dia berjaya juga di akhirat..
Dan yg paling penting.. ada yg mendoakan utk mereka apabila mereka tiada di dunia..
Dan mendoakan agar mereka diringankan atau terhindar drpd seksa kubur nanti..


Kalau dgn award, everything can be solve..
Wow.. memang dahsyat la kan..
Sekarang juga sy pegi dapatkn at least one award..
Award "Anugerah Kuat Makan" pun ok la jugak.. ;)



Bukan award yg dipandang..
cukup la dgn doa dan bakti kpd ibu dan ayah..

Dan bukan award jugak yg dijadikan penimbang di hari akhirat..
cukup la dgn amalan-amalan yg baik dan diredhai Allah..
Bukan award yg dimegah-megah..
cukup la dgn ungkapan zikir dan doa menjadi pelindung diri..
Semakin hari semakin tunduk.. bukan kerana harta dan pangkat..
Tapi dgn amal ibadah, dan patuh kpd arahan Allah.. 
Bukan, semakin hari semakin tinggi di daki tetapi jatuh ke tanah..
kerana bongkak, tamak dan sebagainya..



Aurat kalau dijaga.. bukan setakat mak dan ayah pun happy.. Allah pun tersenyum
Kalau budi pekerti dijaga.. bukan setakat mak dan ayah je yg bangga, Allah juga merahmati kita..
Dan kalau semua dijaga.. bukan setakat hubungan dgn manusia je dijaga..
Hubungan dgn Allah pun dijaga.. Allah pun bertambah sayang dan suka..




Award yg terbaik bukan hanya di dunia..
Award yg terbaik ialah Syurga Firdausi yg lebih baik utk kita semua..
Insyaallah.. Wallahualam..

p/s: Maaf kalau ada yg terasa.. Hanya sebagai peringatan utk semua dan utk diri sendiri...
Semoga diri kita akan terhindar drpd fitnah dunia dan diredhai Allah di dunia dan akhirat.. Insyaallah..


Wednesday, April 10, 2013

YOU AND ME

Now, at dis moment.. i tought of someone..

She loves me as today, not because of who i am..
she loves me not because of what i did to her..
She is someone.. dat loves me as my abah, mak loves me..

but.. she loves me without reason..
and when i ask, "why did u love me?"
she juz smile.. and said, "I have no answer for dat"



Sometimes.. dats weird when we're not meeting each other..
and only by texting sms, calling, chatting..
dat love become stronger and stronger..

and.. when i'm thinking wat i did to her..
i know.. sometimes.. i can't make her happy like others..
but.. at least..
i want to try...

and.. i want to try..
at least.. once.. to make her smile..
Although.. i always breaking ur heart..
but.. at least.. i want to try..
try again.. and again..

and dis is only for you..

Kak rin & Me.. (sweet moment together)


Kak Rin... i know.. sometimes.. i broke ur heart.. hurm.. No.. always break ur heart..
but.. u still love me without reason.. and u always be wid me..
Kak Rin.. i know.. sometimes.. i break our promise and dates..
but.. u still wait for me.. and always there for me..

Kak Rin... i know.. sometime.. No.. not sometimes.. Most of the time.. 
I always make ur heart cry.. and make u cry..
but.. u were always cheer me up..without condition..
Kak Rin.. i'm really sorry.. for not being perfect friend.. not being perfect adik for you..
but.. truly deep in my heart.. Allah knows everything..
Kak Rin.. i'm sorry can't make u happy as  others..
But.. i will try.. will not giving up.. Insyaallah..


Allah made a link between ur heart and mine..
coz He knows, you and me were made each other as sisters..

He knows dat... you and me.. loving each other not bcoz everything..
but only one reason.. Bcoz of Him..
and.. deep in our heart. this relationship is bcoz of Allah..
Kak Rin.. I love u today..
not bcoz of anything..
but only bcoz of Allah..

나는 당신을 사랑합니다

juz like u, kak rin..

"Relationship is not based on every meeting..
Not based on de sweet words from de lips..
But i came from de remembrance to someone in every prayer he/she had"
[Imam Ghazali]



really true




Monday, April 8, 2013

TOGETHER WE UNITE FOR GAZA

Assalamualaikum semua..

okeh.. kali ni entry pasal Walk for Gaza..


Tarikh: 9 Jun 2013
Jam: 6.30am / 6.45am / 7.00am
Tarikh tutup penyertaan: 18 May 2013 (atau sehingga mencapai 3000 penyertaan)




Route map for the run


Pendaftaran dibuka sekarang..
boleh mendaftar di laman web: PENDAFTARAN WALK FOR GAZA
atau boleh dail no 03-56373821 untuk keterangan lanjut...

Bertempat di Wangsa Walk, Kuala Lumpur..






“Ada empat macam pahala yang selalu mendatang(walaupun) setelah meninggal: “Seseorang yang selalu siap sedia (di perbatasan musuh) di jalan Allah, seseorang yang mengajarkan suatu ilmu maka pahalanya akan selalu mendatang selama ilmu itu diamalkan, seseorang yang memberi sedekah maka pahalanya akan selalu datang (kepadanya) selama (sedekah tersebut) dipergunakan dan seorang ayah yang meninggalkan anak yang soleh yang mendo’akan kepadanya.” 
[HR. Ahmad dan Thabrani]


What were you waiting for?
Wake up guys.. Lets help our brother and sisters in Palestine..
Together we unite for them..
Allahuakbar.. Allahukabar.. Allahuakbar