#PrayForGaza

#PrayForGaza

SUPPORTERS

Monday, November 19, 2012

ISTIKHARAH CINTA


Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa
Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata
Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Di istikharah cinta

“Sudikah awak jadi yg halal buat saya ** ***??
Bila ckop tempoh dijnjikan”


"Jika ada rindu antara kita bertakhta, biarlah dlm redha-Nya"



Sunday, November 4, 2012

HEALTH DAY @ SK KABAJANG

Assalamualaikum.. Sihat ke semua..
Maaf.. lama tak singgah ke sini..
Kadang-kadang terlupa.. kadang-kadang singgah utk jenguk inbox tp tak update post..
Maaf semua :)

Baru-baru ni.. 28 OKTOBER 2012..
sy ada buat health screening / medical checkup utk penduduk kampung di area Beaufort.

Disebabkan cuaca yg tak mengizinkan, tempat tu jadi lecak sikit sb hujan yg lebat di area sini..
8 Org yg ada dlm team ni.. semua bukan lah expert belaka cuma kami boleh dikatakan 'good' in clinical skills.. hehe..

actually kami bertolak 27 Okt.. but the program is on 28 Okt..
So, masa hari kejadian di Sekolah Kebangsaan Kabajang, Beaufort..
Kami setup tempat..

Alhamdulillah.. Sambutan yg amat menggalakkan drpd org kampung..
Yg paling best time ada yg 1 family dtg utk checkup..
Family ni ada anak kecik (budak-budak) 3 org.. yg abang nye umur dlm 12 tahun, yg 2nd umur 10 tahun then yg last skali dlm 6 tahun.. gigi tak cukup tapi comel :)
time nk buat BMI (Body Mass Index) utk budak-budak ni..
Sy suruh diorang beratur then panggil nama sorang-sorang.. dh mcm klinik.. haha

Lpas dh ukur.. adik dia yg last skali dtg kt sy..
"Doktor.. ubat ni boleh makan skrg ka"
haha.. bila plak sy jd doktor ni..
"Oo.. boleh.. tp kna 1 saja sehari.. baru kuat.. ok?"
haha.. actually itu vitamin C.. yg kami dh packed..
lpas je budak-budak ni dpt vitamin.. diorang panggil kawan-kawan diorang
sb diorang kata kt kawan yg diorang dpt ubat drpd doktor..

rasa cm nk ketawa sgt2 time tu.. tapi tak boleh nk ketawa sgt sb orang kampung yg datang utk health screening makin ramai smpai pukul 3pm

then kami balik hotel (Jasaria Hotel) dan balik ke kampus jam 5pm..
On the way nk balik hostel.. kami main game 'warewolf' sgt best.. mcm main 'Polis Pencuri'
haha.. thanx to narrator.. sb dia yg buat kitorang rasa nk main game ni lagi dan lagi.. haha.. sgt fun.. walaupun saya rasa loya-loya dan dh pening-pening dlm van tu.. tapi.. sy rasa best dan sgt fun..

Harap coretan kali ni.. dpt la mengisi masa lapang yg sedang membaca ni.. :)

Dan semoga berjaya kpd Pelajar Tingkatan 5 yg bakal menduduki SPM tahun ni..
Jia you


Time Health Screening..
Lpas drpd program.. Budak-budak ni memang suka snap pic

Tempat penginapan